» Tė ndryshme
Tue 11 Oct 2016, 18:45 nga Elona

» Lodhja nga ata qė dikur i vlersoje...
Tue 11 Oct 2016, 00:15 nga Naki

» Kosovari ne Londer
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Te doktori...
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Dashuria Para dhe mbas martesave...
Tue 11 Oct 2016, 00:12 nga Naki

» Barcoleta
Tue 11 Oct 2016, 00:10 nga Naki

1 Pėrdorues nė Linjė: 0 anėtarė 0 tė fshehur 1 vizitor

Asnjė

Shiqo lokacionet nė hartė


Numri Rekord i pėrdoruesve nė linjė ishte 484 mė Sun 08 Mar 2015, 12:48
Forumi ka 2899 anėtarė tė regjistruar
Anėtari mė i ri dashuri_dhe_zjarr

Anėtarėt e kėtij forumi kanė postuar 154059 artikuj v 4861 temat


Naki (9124)
 
Geri (7161)
 
lolita (6766)
 
Annika (6751)
 
Kle@Love (6659)
 
Voglushja (4385)
 
Interesant (4173)
 
Arjana (3724)
 
albi (3374)
 
Adisa (3282)
 


Timo Flloko

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Timo Flloko

Mesazh nga Dardania prej Mon 27 Apr 2015, 19:43


Timoleo Flloko ose Timo siē njihet nga publiku (lindur nė Pejė mė 26 prill 1948) ėshtė njė aktor shqiptar.
Jetėshkrimi
Rjedh nga nje familje Gjirokastrite. Shkollėn e mesme e mbaroi nė Vlorė dhe Institutin e Lartė tė Arteve nė degėn Dramaturgji nė Tiranė nė vitin 1970. Timo Flloko pa mėdyshje mund tė quhet njė yll i kinematografisė shqiptare, nga tė paktėt aktorė shqiptarė tė cilėt ia kanė kushtuar karrierėn e tyre ekskluzivisht filmit. Ėshtė gjithashtu njė nga pedagogėt mė tė respektuar tė Akademisė sė Arteve. Prej disa vitesh ka zgjedhur tė jetojė duke ndarė kohėn e tij mes Amerikės dhe Shqipėrisė.Gjate qendrimit te tij ne Amerike prej shtate vitesh arriti te futet edhe ne boten e Holliwodit ku luajti ne disa filma.Pas kthimit nga Amerika u kthye ne Tirane ku tani punon si pedagog ne Akademin e arteve ne Tirane ne degen e aktrimit dhe regjizures

Hyri nė kinema shumė i ri, vetėm 19 vjeē. Por dy filmat e tij tė parė, “Ngadhnjim mbi vdekjen” (1967) dhe "Pėrse bie kjo daulle" patėn fat tė keq. U ndalua nga regjimi i kohės pėr arsye banale. Brezat e njohėn dhe e ēmuan talentin e tij mė sė pari nė rolet e Meēos nė filmin "Kur zbardhi njė ditė" dhe Kabos nė "Malet me blerim mbuluar", tė xhiruar nė vitin fatlum 1971. Niveli i interpretimeve tė tij filmike erdhi gjithmonė duke u rritur. Pasuan Kanani tek "Shtigje lufte" (1976) dhe Luani tek "Lulėkuqet mbi mure", ky i fundit i nderuar me Medaljonin e Festivalit tė Filmit, mė 1977
Filmografia
Watch! (2008) .... Andrea
Pamje nga ura (2007) teater
Stay Awake (2006).....Mirosh
In Between (2006/I)......Nick
Syri magjik (2005).....Niko
Evil Never Dies (1999) (episodi i V).... Mustafa
Angel's Dance (1999).... Shanku (The Shank)
K-911 (1999) (V).... Xhonson (Johnson)
Pėrdhunuesit (1995)
Loin des barbares (1994).... Vladimiri
Vdekja e kalit - (1992).....Agroni
Balada e Kurbinit (1990)......Gurgen Dreni
Binarėt (1987)......
Vrasje nė gjueti (1987)......
Fillim i vėshtirė (1986)......Bujari
Rrethimi i vogėl (1986)......Shoku Agron, kryetari
Tė paftuarit (1985)......
Militanti (1984)......Visar Shundo (Vasil Shanto)
Nata e parė e lirisė (1984)......Ceēemi
Ballė pėr ballė (1979)......Inxh. Sergej
Liri a vdekje (1979)......Cerēiz Topulli
Njeriu me top (1977)......Mato Gruda
Lulekuqet mbi mure (1976)......Luan Sina, mėsuesi
Shtigje lufte (1974)......Kanan Tafili (Kajo Karafili)
Kur zbardhi njė ditė (1971)......partizan Meēo
Malet me blerim mbuluar (1971)......Kapo Dalipi
Pėrse bie kjo daulle - (1969)......
Gadhnjim mbi vdekjen - (1967)......Fatosi

firma.................................................................................................................................................................................
Kjo ėshtė Jeta....Nuk Rritesh pa u Lėnduar....Nuk Mėson pa u Rrėzuar....Nuk Arrin Suksese pa Dėshtuar....

Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2128
Kyējet nė forum : 9727
Regjistruar mė : 08/11/2010
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi