» Tė ndryshme
Tue 11 Oct 2016, 18:45 nga Elona

» Lodhja nga ata qė dikur i vlersoje...
Tue 11 Oct 2016, 00:15 nga Naki

» Kosovari ne Londer
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Te doktori...
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Dashuria Para dhe mbas martesave...
Tue 11 Oct 2016, 00:12 nga Naki

» Barcoleta
Tue 11 Oct 2016, 00:10 nga Naki

1 Pėrdorues nė Linjė: 0 anėtarė 0 tė fshehur 1 vizitor

Asnjė

Shiqo lokacionet nė hartė


Numri Rekord i pėrdoruesve nė linjė ishte 484 mė Sun 08 Mar 2015, 12:48
Forumi ka 2899 anėtarė tė regjistruar
Anėtari mė i ri dashuri_dhe_zjarr

Anėtarėt e kėtij forumi kanė postuar 154059 artikuj v 4861 temat


Naki (9124)
 
Geri (7161)
 
lolita (6766)
 
Annika (6751)
 
Kle@Love (6659)
 
Voglushja (4385)
 
Interesant (4173)
 
Arjana (3724)
 
albi (3374)
 
Adisa (3282)
 


Kadri Roshi

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Kadri Roshi

Mesazh nga Dardania prej Thu 23 Apr 2015, 14:21


Kadri Roshi lindi mė 4 janar 1924, Mallakastėr, Shqipėri; vdiq mė 6 shkurt 2007 nė Tiranė, aktor shqiptar.

Pėrfundoi studimet e larta nė Pragė nė vitin 1951. Ai, e filloi karrierėn e tij si aktor nė Teatrin Popullor nė moshėn 21-vjeēare duke qenė njė ndėr krijuesit e kėtij teatri. Qė nga ajo kohė dhe deri sot ai numėron rreth 180 role nė skenė dhe kinematografi, tė cilat pėrbėjnė njė jetė tė madhe artistike, ku ndėrthuren vėshtirėsitė e njė jete prej jetimi, ēiraku, portieri kinemaje dhe deri tek aktori origjinal me portretin e njeriut tė fisėm. Nė krah ka patur gjatė gjithė kohės aktorėt e brezit tė tij Drita Pelingu, Violeta Manushi, Tinka Kurti, Reshat Arbana, Marika Kallamata, etj.
Legjenda e Skenės
Nga shumėkush ėshtė konsideruar si legjenda e skenės dhe ekranit shqiptar. Nė vitin 1995 ėshtė nderuar me Ēmimin e Karrierės nė Festivalin e Filmit Artistik, nė vitin 1997 me Ēmimin e Madh tė Nderit. Ai ėshtė "Nderi i Kombit" nga viti 1999. Emri i Kadri Roshit ėshtė njė kolos pėr filmin dhe teatrin shqiptar, ku ai la figura tė spikatura qė nuk do tė harrohen kurrė.
Filmografia
Kolonel Bunker (1998)
Kaskadori shqiptar (1998)
Mirupafshim (1997)
Ali Pash Tepelena (1997) dokumentar, por i pazbuluar, shfaqet ne 28 shkurt 2009, dy vjet pas vdekjes
Tingujt e harresės (1996)
Plumbi prej plasteline (1995)
Mikres mčrčs - Ditėt e shkurtra (1995)
Njė ditė nga njė jetė (1994)
Dhelpra dhe rrushte - Ezopi ...teater
Vdekja e burrit (1991)
Fletė tė bardha (1990)
Misioni pėrtej detit (1988)
Pesha e kohės (1988), Kryetari
Rikonstruksioni (1988)
Kur ndahesh nga shokėt (1986)..Islami
Rrethimi i vogėl (1986), xha Zenuni
Dasma e shtyrė (1984)
Fejesa e Blertės (1984), Uani
Apasionata (1983)
Era e ngrohtė e thellėsive (1982)
Dėshmorėt e monumenteve (1980), Jani
Partizani i vogėl Velo (1980)
Ballė pėr ballė (1979), Belul Gjenomadhi
Kėshilltarėt (1979), Kryetari i Kėshillit
Liri a vdekje (1979), Xha Hyseni
Gjeneral gramafoni (1978), Parandili
Njeriu me top (1977), Plaku Mere
Shėmbja e idhujve (1977)
Zemrat qė nuk plaken (1977)
Fije qė priten (1976)
Lulekuqet mbi mure (1976), Kujdestari
Pėrballimi (1976)
Tokė e pėrgjakur (1976)
Kur zbardhi njė ditė (1971)
Malet me blerim mbuluar (1971)
I teti ne bronz (1970), Ademi
Tana (1958)

firma.................................................................................................................................................................................
Kjo ėshtė Jeta....Nuk Rritesh pa u Lėnduar....Nuk Mėson pa u Rrėzuar....Nuk Arrin Suksese pa Dėshtuar....

Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2128
Kyējet nė forum : 9727
Regjistruar mė : 08/11/2010
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi