» Tė ndryshme
Tue 11 Oct 2016, 18:45 nga Elona

» Lodhja nga ata qė dikur i vlersoje...
Tue 11 Oct 2016, 00:15 nga Naki

» Kosovari ne Londer
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Te doktori...
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Dashuria Para dhe mbas martesave...
Tue 11 Oct 2016, 00:12 nga Naki

» Barcoleta
Tue 11 Oct 2016, 00:10 nga Naki

1 Pėrdorues nė Linjė: 0 anėtarė 0 tė fshehur 1 vizitor :: 1 Bot

Asnjė

Shiqo lokacionet nė hartė


Numri Rekord i pėrdoruesve nė linjė ishte 484 mė Sun 08 Mar 2015, 12:48
Forumi ka 2899 anėtarė tė regjistruar
Anėtari mė i ri dashuri_dhe_zjarr

Anėtarėt e kėtij forumi kanė postuar 154059 artikuj v 4861 temat


Naki (9124)
 
Geri (7161)
 
lolita (6766)
 
Annika (6751)
 
Kle@Love (6659)
 
Voglushja (4385)
 
Interesant (4173)
 
Arjana (3724)
 
albi (3374)
 
Adisa (3282)
 


Blerim Destani

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Blerim Destani

Mesazh nga Dardania prej Wed 22 Apr 2015, 20:34


Blerim Destani lindi mė 12 prill tė vitit 1982 nė Stolberg, Aachen, Gjermani, ėshtė aktor gjermano-shqiptar.
Biografia
Fėmijėrinė e tij e kaloi nė Tetovė, Maqedoni. Gjithė familja e tij ka prejardhje shqiptare. Prej dhjetė vitesh, Blerimi jeton dhe punon nė Gjermani dhe Maqedoni. Pasionin e tij pėr aktrimin Blerimi e zbuloi shumė herėt. Qė nė moshėn 14 vjeēare iu dha roli i tij i parė nė filmin televiziv shqiptar “Atje ku nuk lind dielli”. Kėtė kohė filloi tė merrte mėsim aktrimi nė Angli. Nė vitin 2004 Blerim Destani mori ofertėn e parė tė madhe pėr tė qenė pjesė e njė filmi. Me pėrfaqėsimin e rolit kryesor tė Benit, nė filmin televiziv kosovar “Metropolet” me regji tė Sunaj Raēaj, ai tėrhoqi vėmendje tė madhe nga publiku nė Evropėn Juglindore.

Njė vit mė vonė Blerim Destani bėhet pjesė nė filmin “Etjet e Kosovės”. Nė filmin “Etjet e Kosovės” Blerim Destani ka veshur petkat e njė fshatari qė del nė luftė, njė personazh pa emėr e pa fjalė. Kthehet nga lufta i gjymtuar, jeton nė njė karrike me rrota dhe pėrjeton ēmendurinė dhe vetvrasjen e gruas sė tij. Shprehet se ka qenė njė rol i vėshtirė pėr t’u realizuar dhe njė film qė pėrcjell njė ngjarje tė rėndė. Para se tė hynte nė sheshin e xhirimit, Destani e ka kėrkuar nė Kosovėn e pasluftės rolin e tij. Ka takuar shumė tė gjymtuar, pėr tė kuptuar dhe pėrjetuar sadopak dhimbjen e tyre. “Nė kohėn e luftės unė kam qenė nė Gjermani dhe si shumė tė tjerė ngjarjet i ndiqja nėpėrmjet televizionit apo gazetave. Kur m’u ofrua roli u ktheva nė Kosovė pėr tė takuar invalidė qė tė kisha mundėsi t’i jepja shpirt rolit tim. Por ata nuk flsinin shumė. Nuk donin tė tregonin pėr luftėn dhe atė qė kanė ndjerė”, tregon ai duke vazhduar se “kur zbrisnim nė sheshxhirim pėr tė realizuar disa skena ku unė isha nė karrike, nė prapavijėn e stafit mund tė qėndronin rreth 20 invalidė. Nuk flisnin, vetėm pėrloteshin kur shihnin xhirimet”.

Megjithatė dėshira e Blerim Destanit, ėshtė tė mos mbetet vetėm aktor. Ka pasur mundėsinė tė mbledhė pėrvojėn e parė nė fushėn e regjisė dhe tė produksionit. Ka punuar si ndihmės producent nė filmin “Uji i Madh” me regji tė Ivo Trajkov nė vitin 2004, film i cili u pėrfaqėsua nė shumė festivale dhe u vlerėsua me ēmime. Aktualisht merr mėsime gjuhėsh. Ndėrsa nė kohėn e lirė, Blerim Destani merret me boks dhe tė luajė futboll. Hobet e tjera tė tij janė tė shkojė nė kinema dhe tė bėjė shumė udhėtime.
Filmografia
Atje ku nuk lind dielli (1996)
Metropolet (2005) .... Beni
Etjet e Kosovės (2006)...ushtari
Time of the Comet - Koha e Kometes (2007)...Shestan
Separation city (2009) .... Conductor
Ved verdens ende - Fundi i Botes (2009) (se shpejti) .... Rudy Huber
Get Low - (2009) (e perfunduar) .... Gary
Dossier K. (2010) (e perfenduar) .... Nazim Tahir-Nieusbland
Wanderhure (2009) (e perfenduar) .... Giso

firma.................................................................................................................................................................................
Kjo ėshtė Jeta....Nuk Rritesh pa u Lėnduar....Nuk Mėson pa u Rrėzuar....Nuk Arrin Suksese pa Dėshtuar....

Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2128
Kyējet nė forum : 9730
Regjistruar mė : 08/11/2010
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi