» Tė ndryshme
Tue 11 Oct 2016, 18:45 nga Elona

» Lodhja nga ata qė dikur i vlersoje...
Tue 11 Oct 2016, 00:15 nga Naki

» Kosovari ne Londer
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Te doktori...
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Dashuria Para dhe mbas martesave...
Tue 11 Oct 2016, 00:12 nga Naki

» Barcoleta
Tue 11 Oct 2016, 00:10 nga Naki

5 pėrdorues nė linjė: 0 anėtarė 0 tė fshehur 5 vizitorė :: 1 Bot

Asnjė

Shiqo lokacionet nė hartė


Numri Rekord i pėrdoruesve nė linjė ishte 484 mė Sun 08 Mar 2015, 12:48
Forumi ka 2899 anėtarė tė regjistruar
Anėtari mė i ri dashuri_dhe_zjarr

Anėtarėt e kėtij forumi kanė postuar 154059 artikuj v 4861 temat


Naki (9124)
 
Geri (7161)
 
lolita (6766)
 
Annika (6751)
 
Kle@Love (6659)
 
Voglushja (4385)
 
Interesant (4173)
 
Arjana (3724)
 
albi (3374)
 
Adisa (3282)
 


Agim Qirjaqi

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Agim Qirjaqi

Mesazh nga Dardania prej Wed 22 Apr 2015, 19:47


Agim Qirjaqi ishte njė aktor dhe regjisor shqiptar. U lind nė Kolonjė nė vitin 1950, dhe vdiq mė 28 mars tė vitit 2010. Karrierėn si aktor e fillon nė Teatrin Kombėtar, pas mbarimit tė studimeve nė Akademinė e Arteve nė Tiranė, mė 1973. Shumė shpejt bėhet i njohur nėpėrmjet filmave “Rrugė tė bardha” i Viktor Gjikės (Profesori), “Lulėkuqet mbi mure” i Dhimitėr Anagnostit (Drejtori i Shkollės) etj. Me kėtė tė fundit fiton ēmimin e parė nėFestivalin II tė Filmit, mė 1977.
Mė pas punon si regjisor nė TVSH, ku realizon si regjisor e aktor shumė telefilma, mes tė cilėve edhe filmin artistik “Dorina” (1980). Gjatė kėsaj kohe vazhdon tė punojė intensivisht nė filma, duke qenė i preferuar nga shumica e regjisorėve tanė. Gjithashtu fillon tė japė mėsim, mjeshtrinė e aktorit, nė Akademinė e Arteve, pėrvojė tė cilėn e vazhdon edhe pas rikthimit nė Teatrin Kombėtar, mė 1981. Nė vitet ’80 interpreton rregullisht nė teatėr dhe nė filma, duke qenė njėsoj i suksesshėm, si nė role dramatikė, ashtu edhe nė ata komikė.
Mė 1989 largohet pėr herė tė dytė nga Teatri Kombėtar, kėtė herė pėr njė trajnim 2 vjeēar pranė tė famshmit Xhiorxhio Strehler (Giorgio Strehler) nė Teatrin Pikolo (Il Picolo Teatro) tė Milanos dhe pastaj nė Teatrin Elizeo (Eliseo) tė Romės. Rikthehet nė Teatrin Kombėtar mė 1991, kėtė herė mė i dhėnė pas regjisė. Ndonėse vazhdon tė interpretojė nė teatėr dhe nė film, tė mbajė herė pas herė kurse me studentėt e regjisė nė Akademinė e Arteve, ėshtė gjithmonė e mė aktiv nė regji. Lista fillon me “Rikardi III” tė Shekspirit (1992) dhe vazhdon me “Fando e Lis” tė Arrabalit, me tė cilėn fiton Ēmimin “Aleksandėr Moisiu” nė Festivalin e vitit 1994, “Marrėzia e madhėshtisė” tė Vangjel Kozma, “Kėngėtarja tullace” tė Ioneskos dhe mbaron me “Armiku i popullit” tė Ibsenit.
Krahas krijimtarisė, angazhohet edhe nė veprimtaritė ‘jashtė skene’, si pėrkthyes dramash (“Fando e Lis” dhe “Kėngėtarja tullace”), bashkėpunėtor dhe anėtar i Kėshillit Botues tė buletinit Teatėr, anėtar i bordeve tė Studios Alba Film dhe Akademisė sė Arteve, bashkėthemelues dhe kryetari i parė i Shoqatės Mbarėkombėtare tė Artistėve tė Teatrit (1992). Mė1996 fiton titullin “Asistent Profesor”. Nė sezonin 2002-2003 ka qenė drejtor i Teatrit Kombėtar. Vdiq mė 28 mars 2010 nė moshen 60-vjeqare pas njė sėmundjeje tė rėndė.
Filmografia


Kronikė provinciale (2009)

I dashur armik - (2004)....Ethemi

Parullat - (2001)....Drejtori i Shkollės

Colonel Bunker - (1998)

Dasma e Sakos - (1998)

Viktimat e Tivarit (1996)

Nata e dymbėdhjetė - teater-komedi

Misioni pėrtej detit - (1988)

Stolat nė park - (1988)....Aleksi

Rrethi i kujtesės - (1987)

Tela pėr violinė - (1987)..... Muēo, Kryetar i Komisionit

Apasionata - (1983)

Nė prag tė lirisė - (1981)

Agimet e stinės sė madhe - (1981) Astriti, i dėrguari i Partisė

Sketerre 43 - (1980).... Profesori

Radiostacioni - (1979)

Dimri i fundit - (1976)

Lulėkuqet mbi mure - (1976)......Drejtori i Shkollės

Rrugė tė bardha - (1974).... Profesori

Regjisor



Dorina - (1979) (TV)

firma.................................................................................................................................................................................
Kjo ėshtė Jeta....Nuk Rritesh pa u Lėnduar....Nuk Mėson pa u Rrėzuar....Nuk Arrin Suksese pa Dėshtuar....

Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2128
Kyējet nė forum : 9724
Regjistruar mė : 08/11/2010
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi