» Tė ndryshme
Tue 11 Oct 2016, 18:45 nga Elona

» Lodhja nga ata qė dikur i vlersoje...
Tue 11 Oct 2016, 00:15 nga Naki

» Kosovari ne Londer
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Te doktori...
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Dashuria Para dhe mbas martesave...
Tue 11 Oct 2016, 00:12 nga Naki

» Barcoleta
Tue 11 Oct 2016, 00:10 nga Naki

6 pėrdorues nė linjė: 0 anėtarė 0 tė fshehur 6 vizitorė :: 2 Bots

Asnjė

Shiqo lokacionet nė hartė


Numri Rekord i pėrdoruesve nė linjė ishte 484 mė Sun 08 Mar 2015, 12:48
Forumi ka 2899 anėtarė tė regjistruar
Anėtari mė i ri dashuri_dhe_zjarr

Anėtarėt e kėtij forumi kanė postuar 154059 artikuj v 4861 temat


Naki (9124)
 
Geri (7161)
 
lolita (6766)
 
Annika (6751)
 
Kle@Love (6659)
 
Voglushja (4385)
 
Interesant (4173)
 
Arjana (3724)
 
albi (3374)
 
Adisa (3282)
 


Stavri Shkurti

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Stavri Shkurti

Mesazh nga Dardania prej Wed 22 Apr 2015, 00:32


Stavri Shkurti ka lindur nė qytetin e Korēės nė vitin 1927. Fillimet e tij artistike janė qė nė moshė tė re qė nė vitin 1950 kur u krijua teatri profesionist “Andon Zako Ēajupi” duke qėnė njė ndėr aktorėt e parė tė kėtij teatri. Studimet e larta i mbaron nė Pragė (Ēeki) pėr inxhinieri hidrologjike. Por pavarėsisht studimeve ai do tė kthehej tek pasioni i tij i hershėm duke u rikthyer nė Teatrin “Andon Zako Ēajupi”. Nė skenėn e kėtij teatri, i drejtuar prej regjisorėve tė njohur si Dhimitėr Orgocka (Artist i Popullit), Fadil Kraja, Piro Mani (Artist i Popullit), Sokrat Mio (Artist i Popullit), Vangjo Grabocka (Artist i Merituar) etj., do tė interpretonte pėr mė se 30 vjet role dhe personazhe qė do tė ngeleshin tė paharrueshėm jo vetėm pėr publikun korēar por edhe pėr atė mbarėshqiptar. Kėtu do tė veēojmė rolin e Karandeshit nė dramėn "Vajza pa prikė", ose interpretimet e tij nė disa nga kryeveprat e dramaturgjisė botėrore si "Pamje nga ura" e Artur Milerit dhe ""Nata e dymbėdhjetė" e Shekspirit ndėrsa nga dramaturgjia shqiptare veēojmė interpretimin e tij nė dramėn "Maro Mokra". Nė kinematografi ka interpretuar 40 role. Roli i tij i parė do tė pėrkojė me tė parin film tėrėsisht shqiptar,filmin "Tana" nė vitin 1958 ku ai do tė interpretojė njė rol episodik. Mė tej do tė vazhdonin role tė tjera qė do ta bėnin tė njohur pėr gjithė publikun artdashės si roli i Besimit nė filmin "Ilegalėt" nė vitin 1976, roli i Salės, sekretarit tė Partisė nė filmin "Zonja nga qyteti" nė vitin 1976, roli i Zalo Kapllanit nė filmin televiziv " Agimet e Stinės sė Madhe" nė vitin 1981, roli i Manol Gjinajt, pėrkthyesit nė filmin "Asgjė nuk harrohet" nė vitin 1985 etj. Roli i tij i fundit do tė jetė roli i Fajdexhiut nė filmin "Vitet e pritjes" nė vitin 1990. Nė vitin 1992 del nė pension dhe mė pas largohet nga Atdheu nė Selanik tė Greqisė ku dhe do tė ndahet nga jeta pas njė sėmundje tė rėndė disa vjeēare nė 6 gusht tė vitit 1998 duke u pėrcjellė me shumė nderim e dashuri nė banesėn e fundit jo vetėm nga gjithė populli i Korēės por dhe nga shumė miq,kolegė e dashamirė. Pėr meritat e tij artistike Stavri Shkurti ėshtė nderuar me titullin e lartė "Artist i Popullit".
Filmografia
1990 -- Vetmi - Jani
1990 -- Fletė tė bardha (Film TV) - Andrea
1990 -- Jeta nė duart e tjetrit - Babai i Spiros
1989 -- Kush ėshtė vrasėsi - Thimi Dino
1989 -- Muri i gjallė - Babai i Rozafės
1989 -- Vitet e pritjes - Fajdexhiu
1988 -- Shkėlqimi i pėrkohėshėm
1987 -- Botė e padukshme - Inxhinier Ganiu
1987 -- Pėrsėri pranverė - Sekretari
1987 -- Rrethi i kujtesės - Profesor Weberi
1986 -- Dasėm e ēuditėshme - Dalipi
1985 -- Asgjė nuk harrohet - Manol Gjinaj,pėrkthyesi
1985 -- Tė shoh nė sy (Film TV) - Drejtori
1984 -- Kush vdes nė kėmbė - Doktori
1984 -- Lundrimi i parė - Borak
1984 -- Vendimi - Kiēua
1983 -- Njė emėr midis njerėzve - Jani
1981 -- Agimet e stinės sė madhe (Film TV) - Zalo Kapllani
1981 -- Gjurmė nė kaltėrsi - Mjeku
1981 -- Kėrcėnimi - Drejtori
1981 -- Qortimet e vjeshtės - Fotografi
1980 -- Njė shoqe nga fshati - Sala,sekretari i Partisė
1980 -- Partizani i vogėl Velo - Babai i Velos
1979 -- Mysafiri - Mysafiri
1979 -- Ballė pėr ballė - Shefi i Arkeologėve
1978 -- Gjeneral gramafoni - Brahoja
1978 -- I treti (Film TV) - Qazim Beluli
1978 -- Kur hidheshin themelet (Film TV) - Zeneli
1978 -- Yjet mbi Drin - Pertefi,inxhinieri
1977 -- Flamur nė dallgė (Film TV) - Urani
1977 -- Gunat mbi tela - Mėsuesi
1977 -- Njeriu me top - Murat Shtaga
1976 -- Pėrballimi - Tarja
1976 -- Zonja nga qyteti - Sala,sekretari i Partisė
1976 -- Ilegalėt - Besimi
1975 -- Rrugicat qė kėrkonin diell (Film TV) - Furrxhiu
1971 -- Mėngjese tė luftės
1968 -- Prita Ligori
1965 -- Vitet e para Njė nga vullnetarėt nė tharjen e kėnetės
1958 -- Tana

firma.................................................................................................................................................................................
Kjo ėshtė Jeta....Nuk Rritesh pa u Lėnduar....Nuk Mėson pa u Rrėzuar....Nuk Arrin Suksese pa Dėshtuar....

Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2128
Kyējet nė forum : 9706
Regjistruar mė : 08/11/2010
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi