» Tė ndryshme
Tue 11 Oct 2016, 18:45 nga Elona

» Lodhja nga ata qė dikur i vlersoje...
Tue 11 Oct 2016, 00:15 nga Naki

» Kosovari ne Londer
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Te doktori...
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

» Dashuria Para dhe mbas martesave...
Tue 11 Oct 2016, 00:12 nga Naki

» Barcoleta
Tue 11 Oct 2016, 00:10 nga Naki

4 pėrdorues nė linjė: 0 anėtarė 0 tė fshehur 4 vizitorė :: 1 Bot

Asnjė

Shiqo lokacionet nė hartė


Numri Rekord i pėrdoruesve nė linjė ishte 484 mė Sun 08 Mar 2015, 12:48
Forumi ka 2899 anėtarė tė regjistruar
Anėtari mė i ri dashuri_dhe_zjarr

Anėtarėt e kėtij forumi kanė postuar 154059 artikuj v 4861 temat


Naki (9124)
 
Geri (7161)
 
lolita (6766)
 
Annika (6751)
 
Kle@Love (6659)
 
Voglushja (4385)
 
Interesant (4173)
 
Arjana (3724)
 
albi (3374)
 
Adisa (3282)
 


Tinka Kurti....

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Tinka Kurti....

Mesazh nga Dardania prej Tue 21 Apr 2015, 23:53


Tinka Kurti u lind mė 17 dhjetor 1932 nė Sarajevė, Bosnjė Hercegovinės dhe jeton nė Tiranė. "Zoja e randė" e teatrit dhe kinemasė shqiptare, njė aktore e madhe qė nuk ka ndėrmend tė plaket.

U ngjit pėr herė tė parė nė skenė kur ishte vetėm 14 vjeē. Pėr disa vjet u aktivizua nė teatrin amator nė Shkodėr. Mė 1947 u pėrjashtua nga Liceu Artistik i Tiranės dhe nuk mori asnjėherė ndonjė diplomė shkolle, por kjo nuk e pengoi tė bėhet njė aktore e madhe dhe e shumė e kulturuar.

Qė nga viti 1949 e deri sa doli nė pension ishte aktore e Teatrit “Migjeni” tė Shkodrės, ku interpretoi rreth 120 role. Veēanėrisht e suksesshme nė rolet e forta dramatike tė nėnave, por po kaq e suksesshme nė komedi. Shkėlqen me role protagoniste nė “Gjaku i Arbrit”, “Histori Irkutase”, “Toka Jonė” – ku luan nė fillim Filen e pastaj Loken, “Fisheku nė pajė” apo “Fejesa e Ēehovit”. Si rrallėkush, Kurti rikonfirmon talentin e saj edhe nė kinema, duke interpretuar nė rreth 35 filma artistikė, duke filluar me filmin e parė tė metrazhit tė gjatė, “Tana”, mė 1958.

Tė paharruar kanė mbetur Nene Pashako tek “Yjet e netėve tė gjata” (1972), nėna tek “Ēifti i lumtur” (1975), Sinjorina Manēini tek “Vajzat me kordele te kuqe” (1978), Gjyshja tek “Zemra e nėnės”. Rolet e arrira i sigurojnė ēmime tė ndryshme, si nė festivalet kombėtare tė filmit, ashtu edhe ato tė teatrit, tė cilat kulmojnė me ēmimet e karrierės nė tė dyja fushat. Kėtyre ēmimeve u shtohen edhe vlerėsime tė tjera tė rėndėsishme, si medalja “Mjeshtėr i Madh i Punės”, akorduar nga Presidenti i Republikės.
Filmografia
Ne kerkim te kujt (2012) serial
Familjet (2009) serial
Filumena Marturano (2009) Teatėr
Ne dhe Lenini (2008)
Mira - (2008)
Kosova: Desperate Search - Etjet e Kosovės (2006)
Dasma e Sakos - (1998)
Nata - (1998)
Zėmra e nėnės - (1994)
Vdekja e kalit - (1992)
Unė e dua Erėn - (1991) - Doktoreshe Keti
Balada e Kurbinit - (1990) - Nėna e Dardit
Edhe ashtu edhe kėshtu - (1989) - Tezja e Almes
Flutura nė kabinėn time - (1988)
Telefoni i njė mėngjesi - (1987)- Nena e Neritanit
Nė emėr tė lirisė - (1987)
Hije qė mbeten pas - (1985) - Nena e Agronit
Besa e kuqe - (1982) - Dila
Qortimet e vjeshtės - (1982) Nena e Kujtimit
Si gjithė tė tjerėt - (1981) - Drejtoresha e shtepise se femijes
Mėngjeze tė reja - (1980)
Nusja - (1980)
Gjeneral gramafoni - (1978)- Nena e Halit Beratit
Vajzat me kordele tė kuqe - (1978)
Emblema e dikurėshme - (1976)
Ēifti i lumtur - (1975)
Lumė drite - (1975)
Nė fillim tė verės - (1975)....Nena e Veres
Operacioni Zjarri - (1973)
Yjet e neteve te gjata - (1972) Pashako
Guximtarėt - (1970)
Tana - (1958)

firma.................................................................................................................................................................................
Kjo ėshtė Jeta....Nuk Rritesh pa u Lėnduar....Nuk Mėson pa u Rrėzuar....Nuk Arrin Suksese pa Dėshtuar....

Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2128
Kyējet nė forum : 9709
Regjistruar mė : 08/11/2010
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi