» Pėrshėndetje kur Hyni dhe kur Largoheni nga Forumi
Sun 02 Jul 2017, 21:02 nga albi

» Gėzuar Festat e Fund Vitit
Thu 29 Dec 2016, 19:02 nga Naki

» Kosovari ne Londer
Tue 13 Dec 2016, 16:58 nga albi

» Tė ndryshme
Tue 11 Oct 2016, 18:45 nga Elona

» Lodhja nga ata qė dikur i vlersoje...
Tue 11 Oct 2016, 00:15 nga Naki

» Te doktori...
Tue 11 Oct 2016, 00:13 nga Naki

10 pėrdorues nė linjė: 0 anėtarė 0 tė fshehur 10 vizitorė :: 2 Bots

Asnjė

Shiqo lokacionet nė hartė


Numri Rekord i pėrdoruesve nė linjė ishte 484 mė Sun 08 Mar 2015, 12:48
Forumi ka 2899 anėtarė tė regjistruar
Anėtari mė i ri dashuri_dhe_zjarr

Anėtarėt e kėtij forumi kanė postuar 154064 artikuj v 4861 temat


Naki (9125)
 
Geri (7161)
 
lolita (6766)
 
Annika (6751)
 
Kle@Love (6659)
 
Voglushja (4385)
 
Interesant (4173)
 
Arjana (3724)
 
albi (3377)
 
Adisa (3282)
 


Yllka Mujo....

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Yllka Mujo....

Mesazh nga Dardania prej Sun 19 Apr 2015, 13:14

Yllka Mujo, (1953 Tiranė), aktore shqiptare e filmit dhe e teatrit. Ėshtė nėna e Elia Zahariasė
Biografia
Lindi nė Tiranė nė vitin 1953. Mbaroi pėr kanto nė Liceun Artistik dhe mė pas pėr aktore nė Institutin e Lartė tė Arteve, ndėrsa mė 1974 u emėrua nė Teatrin Popullor.

Nė teatėr ka interpretuar nė dhjetėra shfaqje, midis tė cilave te “Orėt e Kremlinit” e Pogodin, “Luiza Miler” e Shilerit, “Pėrmbytja e Madhe” e K. Jakovės, “Vizita e Inspektorit” e Pristlit, “Nata e dymbėdhjetė” dhe “Zbutja e kryeneēes” e Shekspirit, “Natė me hėnė” e Kadaresė, “Kėngėtarja tullace” e Ioneskos, “Zonjusha Zhuli” e Stinbergut, “Kujdes! Kafshon” e A. Gernit.

Ka interpretuar nė filmat “I teti nė Bronx”, “Malet me blerim mbuluar”, “Zonja nga qyteti”, “Kur hidheshin themelet”, “Taulanti kėrkon njė motėr” etj. Ėshtė aktore me kėrkesa, me plastikė tė zhdėrvjelltė, energjike, shpėrthyese; dallon pėr trajtimin e menēur dhe tė kulturuar tė roleve, duke rikuptimėsuar nė kohė idetė dhe gjendjet e tyre emocionale. Yllka Mujo kalon lehtėsisht sa nga drama nė komedi, sa nga personazhet me mbartje psikologjike e pėrjetime tė brendshme, tek personazhet komike, deri paroditė dhe groteskė. Mė 1995 fitoi ēmimin “Aleksandėr Moisiu” si aktorja mė e mirė e Festivalit Kombėtar tė Teatrove pėr rolin e Julias nė dramėn “Fernando Krafti mė ka shkruar kėtė letėr” tė Dorstit. Mban titullin Artiste e merituar.

Filmografia
Der Albaner - (2010)
Lule tė kuqe, lule tė zeza - (2003)
Lettere al vento - Letra ere - (2003)
Shpella e piratėve - (1990)
Kush e solli Doruntinėn (1989) teatėr-drama, rol episodik, nje nga vejushat
Rikonstruksioni - (1988)
Taulanti kėrkon njė motėr - (1984)....Zana, nena e Taulantit
Kur hidheshin themelet - (1978)
Zonja nga qyteti - (1976)
Beni ecėn vetė - (1975)..........Leta, nena e Benit
Malet me blerim mbuluar - (1971)
I teti nė bronz - (1970)

Theater

Filumena Marturano - (2009) teatėr

Pamje nga ura - (2007) teatėr



8 persona plus - (1994) komedi-teatėr

Nata e dymbėdhjetė - teatėr-komedi

Natė me hėnė (1990) teater

firma.................................................................................................................................................................................
Kjo ėshtė Jeta....Nuk Rritesh pa u Lėnduar....Nuk Mėson pa u Rrėzuar....Nuk Arrin Suksese pa Dėshtuar....
avatar
Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2129
Kyējet nė forum : 10481
Regjistruar mė : 08/11/2010
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi